A venit primavara si au aparut urzicile, cred ca niste retete cu urzici sunt bine venite.Vroiam sa gatesc o ciorbita de urzici si am cautat pe net, toate retetele erau cu bors. Asa m-am gandit sa fac una fara bors, pentru cei carora nu le place borsul si sa contina ingrediente care se gasesc mereu in bucatarie.
Ingrediente:
- urzici
- 3 buc. carnat afumat
- 6 ling. malai
- o ceapa mare
- putin ulei
- 100 m lapte
- sare, piper
Mod de preparare:
Urzicile le-am spalat bine, si le-am pus la fiert in 4l apa fiarta.Le-am fiert timp de 15 min.
Dupa ce au fiert le-am scurs (apa de la fiertura am pastrat-o), am pus peste ele malaiul si le-am frecat cu telul pana s-au maruntit.
Intr-o oala am calit putin ceapa taiata marunt, am adaugat carnatul taiat rondele de cca. 2 cm. am mai lasat sa se rumeneasca si carnatul, apoi am adaugat urzicile si fiertura de la urzici.
Am lasat sa fiarba cca 30 nim. Daca zeama scade mai adaugati apa.
La sfarsit am adaugat laptele si usturoiul zdrobit am mai dat un clocot, am asezonat cu sare si piper.
Ciorbita de urzici este gata.
POFTA BUNA !
Nessun commento:
Posta un commento