mercoledì 26 gennaio 2011

Ciambellone cu iaurt ( Checul Italian)

Cand doresc sa imi fac ceva bun, rapid si simplu imi fac un ciambellone cu iaurt.Imi place sa-l servesc dimineata la micul dejun sau langa o cafeluta...si imi aduce aminte si de Italia.

Ingrediente :
  •   3 oua
  •   un iaurt ( 125 g.)
  •   2 masuri zahar *
  •   1 masura ulei *
  •   3 masuri faina *
  •   1 praf de copt
  •   soaja de lamaie
  •   sare
 * masura este paharul de la iaurt.

Mod de preparare :

 Se amesteca toate ingredientele la un loc, atentie consistenta compozitiei trebuie sa fie ca cea a chiec-ului sau pandispan-ului. Daca aluatul iese prea moale acesta se va lasa. Ungeti si infainati o forma de ciambellone si turnati compozitia.Se coace la 180*- 200* aproximativ  30 min.
 Racit se scoate din forma si se pudreaza.

 Eu pe acesta l-am farcit cu ciocolata de menaj topita in baie de aburi cu o lingurita de ulei si una de apa. Uleiul inpiedica ciocolata sa se crepe cand dorim sa taiem din ciambellone.


Nessun commento:

Posta un commento