Cand doresc sa imi fac ceva bun, rapid si simplu imi fac un ciambellone cu iaurt.Imi place sa-l servesc dimineata la micul dejun sau langa o cafeluta...si imi aduce aminte si de Italia.
- 3 oua
- un iaurt ( 125 g.)
- 2 masuri zahar *
- 1 masura ulei *
- 3 masuri faina *
- 1 praf de copt
- soaja de lamaie
- sare
Mod de preparare :
Se amesteca toate ingredientele la un loc, atentie consistenta compozitiei trebuie sa fie ca cea a chiec-ului sau pandispan-ului. Daca aluatul iese prea moale acesta se va lasa. Ungeti si infainati o forma de ciambellone si turnati compozitia.Se coace la 180*- 200* aproximativ 30 min.
Racit se scoate din forma si se pudreaza.
Eu pe acesta l-am farcit cu ciocolata de menaj topita in baie de aburi cu o lingurita de ulei si una de apa. Uleiul inpiedica ciocolata sa se crepe cand dorim sa taiem din ciambellone.
Nessun commento:
Posta un commento