Ingrediente :
- masline
- usturoi
- portocala
- ulei
Mod de preparare:
Aveti nevoie de un borcan ( marimea este in functie de cate masline aveti), si prosoape de bucaterie din hartie. Usturoiul il curatati si il taiati feliute subtiri iar de la portocala veti folosi doar coaja ( indepartati partea alba deoarece este amaruie) taiata julien. Luati maslinele le stergeti cu un prosop de hartie ( fiecare maslina in parte) pentru a indeparta apa. Asezati un rand de masline in borcan apoi puneti cateva feliute de usturoi si coaja de portocala, mai puneti un rand de masline si tot asa pana se umple borcanul. Usturoiul si portocala se pun in functie de dorinta dumneavoastra, daca va place sa iasa maslinele mai aromate sau nu. Pe urma turnati ulei in borcan pana acoperiti maslinele.Se pune capacul si se pastreaza la loc racoros.
Eu am avut maslinele conservate gata, asa ca am inceput un borcan sa vedeti si voi cum arata dupa vreo doua luni de conservare.
Nessun commento:
Posta un commento