Ingrediente :
- 500 g. carne de vitel de bivol
- 1/2 ardei gras verde
- 2 cepe medii
- 2 morcovi
- 1/3 telina
- 100 g. mazare
- 2-3 cartofi
- 2-3 rosii
- 2 lingurite bulion
- sare, piper, vegeta
- o legatura patrunjel
Mod de preparare :
Se curata carnea de pieliti si grasimi, se spala bine si se taie bucatele.
Intr-o oala se pune apa la fiert.Cand fierbe apa se pune carnea , eu am avut si un os asa ca am pus si osul. Se spumeaza apa din cand in cand, deoarece nu dorim sa iasa o ciorbita tulbure. Intre timp curatam morcovii, telina, si cartofii, le spalam bine si le taiem bucatele. Curatam, spalam si ceapa si o taiem fin. Legumele le putem amesteca intr-un bol mai putin cartofii.
Cand carnea sa fiert pe jumatate adaugam si legumele. La jumatatea fierturii adaugam cartofii si rosiile. In perioada asta nu am rosii proaspete iar cele din magazin nu au nici un gust, asa ca am bagat rosii in suc propriu facute de mine. Dar puteti pune si rosii din conserva.
Pe la sfarsitul fierturii se mai adauga bulionul, sarea , piperul si semai da in clocot de cateva ori. Chiar la urma se adauga patrunjelul maruntit.
Noua ne place sa adaugam si parmezan, dar se poate adauga smantana dupa plac.
POFTA BUNA !!!
Nessun commento:
Posta un commento