mercoledì 26 gennaio 2011

Conserva de rosii in suc propriu



 Ingrediente :
  • Rosii coapte bine
  •  sare
  • usturoi (optional)
  • foi de busuioc (optional)


Mod de preparare :

  Se spala bine rosiile si li se indeparteaza codita daca este cazul. Se pune un vas cu apa pe foc, cand apa fierbe se scufunda rosiile in ea si se lasa un minut circa. Rosiile se scot cu o paleta si se decojesc.Veti vedea ca pielita se indeparteaza joarte usor. Veti taia rosiile in patru si veti indeparta samburii...ceea ce eu am uitat :) ... Puneti rosiile in borcane de 800 g. sterilizate in prealabil, pentru a se aseza mai bine puteti sa apasati putin cu mana. Adaugati o lingurita rasa de sare (la borcan de 800 g.) amestecati putin, iar deasupra puneti un catel mai mic de usturoi si o foaie de busuioc. Usturoiul si busuiocul da rosiilor o aroma placuta. Lasati asa borcanele timp de 4-5 ore apoi fierbeti in dunti timp de 1/2 ora aproximativ. 


Am inceput un borcan, eu zic ca nu arata rau...

Nessun commento:

Posta un commento